Historie

Op 31 augustus 1931 startte Jo Suurmond een elektrotechnisch installatiebureau. Het bedrijf werd vanuit het woonhuis aan de Braamstraat 27 in Oost-Souburg gerund. Een zeer moeilijke tijd om een bedrijf te beginnen. Er was wel een elektra netwerk aangelegd en dus volop werk, maar ook toen was de concurrentie moordend.

De 2 e wereldoorlog maakte het er niet makkelijker op.
Na de oorlog kwam het werk los. Er werd een noodnet aangelegd om de Souburgers van een lampje te voorzien. Intussen was ook zoon Ko werkzaam in het bedrijf. In 1959 werd een compleet nieuw bedrijfspand aan de Kanaalstraat 23 gebouwd. Er werd intussen een groot assortiment elektrische apparaten en verlichtingsartikelen verkocht. Dit pand werd in de loop der jaren uitgebreid en gemoderniseerd.

In de jaren zestig en zeventig werden veel woningen, scholen en bedijfspanden voorzien van elektrische installaties.
Oprichter Jo stapte in 1974 uit het bedrijf. Rijnco-Jan (zoon van Ko) kwam op 24 december 1976 in het bedrijf. Hij verzorgde de offertes, inkoop en was verantwoordelijk voor de detailhandel.
Op 1 september 1979 voegde Theo (ook zoon van Ko) zich bij het familiebedrijf. Na een MTS opleiding werden via avondschool de benodigde installateursdiploma’s behaald. Theo nam steeds meer taken van vader Ko over met betrekking tot het uitvoeren en begeleiden van de elektrotechnische werkzaamheden.
In 1981 werd het vijftig jarig jublieum groots gevierd. Ko stapte in 1993 uit het bedrijf.
Op 31 december 2012 werd de detailhandel gesloten.

Theo Suurmond startte op 1 januari 2013 (81 jaar na de oprichting) als derde generatie uit het Suurmond geslacht het bedrijf 'Suurmond Elektrotechniek'.